Opties hoofdbeschermers

Alle helmen zijn 100% handmatig vervaardigd
Voor de kleur van de helm heeft u 10 keuzes

Alle helmen zijn 100%  handmatig vervaardigd. Binnenkant van iedere helm gebruiken we natuurlijk gelooid leer, in een zand witte kleur. Buitenkant van alle helmen kunt U kiezen uit tien verschillende kleuren. Kleurstalen op aanvraag verkrijgbaar.

Kleuren bekijken

Schokabsorberende mousse

Onze maatwerk hoofdbescherming is gemaakt van een schokabsorberend – Syrex PE 30, mousse van 1 cm tot 4 cm dik– materiaal. Dikte is afhankelijk van de toepassing. De keuze die moet worden gemaakt wat betreft het gewenste model, is afhankelijk van de bescherming die de client nodig heeft. Mocht U advies wensen, helpen wij U graag.

Mogelijke toepassingen voor helmen zijn: automutilatie, epileptische aanvallen, hoofdoperaties. Omdat alles binnen ons bedrijf handmatig vervaardigd wordt, kunnen extra gewenste aanpassingen  worden doorgevoerd in helmen.

Sluitingen

Voor sluitingen kunt U kiezen:

Leren riemen: Gesp, Steekgesp, Magneetsluiting en Klittenbandsluiting.

Kunststof riemen: Steekgesp en Klittenbandsluiting

Alle type helmen, kunnen wij uitvoeren met vario sluiting (sluiting aan de achterzijde)

Bovenkant helm

Onze gesloten bovenkant is op alle types helmen toepasbaar. In plaats van stroken aan de bovenzijde van de helm, is deze geheel gesloten. Wij verwerken hier in een mousse van 2 cm, met verspreide openingen voor ventilatie. Tevens is het mogelijk een half gesloten boven kant, of kwart gesloten bovenkant te bestellen. Afhankelijk van de bescherming die nodig is.

Onderhoud voor alle helmen

  • Schoonmaken met lauw sopje met handzeep.
  • Sopje van tandpasta.
  • Inspuiten met deodorant, kan ongewenste geuren bestrijden
  • Helm langzaam aan de lucht laten drogen.
  • Evt. insmeren met leervet, alleen de buitenkant van de helm!